Renderspace d.o.o.

Mobilna aplikacija Mercator

Mobilna aplikacija Mercator

Informacije o prodajalnah, njihovih odpiralnih časih in vpogled v lojalnostni program Mercator Pika so uporabne informacije, ki so strankam Mercatorja preprosto in pregledno že dolgo dostopne prek spleta. Še bolj uporabne postanejo združene z geo-lokacijo in dostopne vedno ter povsod prek mobilnega telefona.

Mercator d.d.
Naročnik:
Mercator d.d.
Datum objave:
December 2010

Želje naročnika

Mercator je z mobilnino aplikacijo želel doseči:

  • gradnjo lojalnosti blagovni znamki skozi uporabne vsebine,
  • optimalen način posredovanja informacij, na voljo kupcem,
  • pozicioniranje kot sodoben trgovec.

Naše rešitve

Mercator na svojem spletnem mestu ponuja številne uporabne in koristne informacije. Razmišljali smo, kako uporabiti že pripravljene vsebine in jih ponuditi na vse bolj razširjenih pametnih telefonih tako, da ne bo potrebno veliko dodatnega dela s pripravo vsebin in da bo dostop do vsebin prilagojen potrebam uporabnikov. Zato smo kot prvo izmed več potencialih aplikacij zasnovali in izdelali mobilno aplikacijo Mercator Trgovine kot pomočnika pri iskanju prodajaln in dostopa do aktualnega stanja programa Mercator Pika, ki je bila prva tovrstna aplikacija na slovenskem trgu.

Uporabnik lahko enostavno najde najbližje prodajalne, preveri razdaljo do njih, jih prikaže na zemljevidu, preveri njihove odpiralne čase, vključno s prazničnimi delovnimi časi. Poleg tega mobilna aplikacija ponuja enostaven dostop do Mercator Pika računa s pregledom stanja, preteklih transakcij, pregled e-bonov. Tako lahko v času nakupa, ko je ta informacija še posebej koristna, preveri stanje manjkajočih pik do bonitetnega razreda.

Aplikacija je prilagojena najbolj razširjenim platformam pametnih telefonov: iPhone, Android, Ovi in Blackberry.

Orodja

  • Mobilna aplikacija Mercator Trgovine na platformah Android, iPhone, Ovi in Blackberry