Renderspace d.o.o.

Facebook aplikacija Skittles Okopaj me v mavrici

Facebook aplikacija Skittles Okopaj me v mavrici

Zasnovali in izdelali smo Facebook aplikacijo, ki soustvarja WTF moment Skittles blagovne znamke in povezuje barvito drugačnost offline promocijsko-prodajnih aktivnosti na prodajnih mestih z igralno aktivacijo uporabnikov na online-u, kjer je Skittles močno prisoten.

Facebook aplikacija Skittles Okopaj me v mavrici
Naročnik:
Wrigley
Datum objave:
April 2012

Znamka Skittles je prepoznavna po širjenju t.i. WTF momenta, ki vselej preseneti. Tako je tudi zgodba te kampanje popolnoma drugačna in unikatna, a prav zato klasična Skittles.

Offline promocija blagovne znamke Skittles na prodajnih mestih se vrti okoli edinstvenega zajca, ki ga veseli in motivira le ena stvar – kopanje v Skittles bonbonih. Njegova posebna moč je, da ko vidi nekoga z vrečko Skittles bonbonov, klonira enako količino bonbonov, ki jih shrani za kopanje. Zajec na ta način spodbuja potrošnike k nakupu, ti pa lahko s pridobljeno kodo sodelujejo tudi v online nagradni igri, ki poteka na Facebooku - kanalu, kjer se naša ciljna skupina (12 do 18 let) najpogosteje zadržuje.

Želje naročnika

Z igro Okopaj me v mavrici je želel naročnik uspešno povezati offline in online aktivnosti Skittles, povečati prepoznavnost blagovne znamke in pospešiti prodajo.

Naše rešitve

Zasnovali smo enostavno, a privlačno igro na Facebook-u, v kateri igra glavno vlogo zajec, ki se želi okopati v Skittles bonbonih. Uporabniki Skittles zajca upravljajo s smernimi tipkami levo in desno ter poskušajo v vedro, ki ga zajec drži v rokah, ujeti čim večje število bonbonov. Igra je več stopenjska in obogatena z nagradami.

Pogoj za sodelovanje v nagradni igri (glavna nagrada so unikatne »allstarke« oblikovane po željah nagrajencev skupaj z vrhunskimi oblikovalci Butanoga in Molokai) je vnos kode, ki jo uporabniki prejmejo na offline promocijah.

Rezultati

Igra Okopaj me v mavrici je že v v prvem tednu dosegla odličen odziv in resnično pritegnila uporabnike, ki so prišli v stik s Skittles zajcem na promocijah, tudi v spletne aktivnosti.

Orodja

  • Facebook app

Tehnologija

  • Flash