Renderspace d.o.o.

Brez GSO

Brez GSO

Z izmišljenim karakterjem Straškom Slamnikom, ki je iskal službo in se izogibal gensko spremenjenim semenom smo ustvarili buzz v družbenih medijih in zanimanje širše javnosti za prihajajoči certifikat »Brez GSO«, ki ga je Mlekarna Celeia dobila kot prva v Sloveniji.

Mlekarna Celeia, d.o.o.
Naročnik:
Mlekarna Celeia, d.o.o.
Datum objave:
Junij 2012

Želje naročnika

Mlekarna Celeia je v začetku leta 2012 postala prva dobitnica certifikata »Brez GSO« in s tem prva mlekarna v Sloveniji, ki se je zavezala k pridelovanju in predelovanju vseh svojih proizvodov brez gensko spremenjenih organizmov.

Želje so bile:

  • predstavitev pomena in prednosti certifikata »Brez GSO«,
  • izpostavitev prednosti izdelkov s certifikatom »Brez GSO«,
  • pozicioniranje izdelkov s certifikatom »Brez GSO« kot bolj zdravih,
  • izogibanje oz. odziv na morebitno negativno publiciteto s strani zagovornikov genske tehnologije.

Naše rešitve

S pomočjo integrirane online in offline komunikacije smo ustvarili Straška Slamnika – ptičje strašilo, ki je zapustilo svojega dolgoletnega delodajalca, kmeta Jožeta, ker je ta na svoji kmetiji začel uporabljati gensko spremenjena semena. Straško Slamnik je opravil odlično nalogo v teasing fazi pred razkritjem naročnika in certifikata »Brez GSO«. Na svoji spletni strani je objavljal simpatičen prigode, ki jih je doživel med svojim 14-dnevnim iskanjem službe, na Facebook profilu pa komuniciral s svojimi zvestimi in zelo aktivnimi oboževalci. Na pomoč mu je priskočil tudi Mali Erik iz Radia Center, ki je vsak dan klical potencialne delodajalce in zabaval poslušalce.

Ob večjih prometnicah smo polja opremili z velikimi ptičjimi strašili z napisi »Brez GSO« in vabilom k obisku spletne strani www.straškoiščeslužbo.si. Kombinacija online in offline aktivnosti ter simpatičnega karakterja je že pred samo uradno najavo prejema certifikata in razkritjem naročnika v kratkem času generirala ogromen buzz po spletnih medijih.

Rezultati

  • Preko 1800 Facebook oboževalcev v 14 dnevih

Orodja

  • Spletno mesto
  • Facebook profil